Az április elsején kibocsájtott sajtóanyagokat fenntartásokkal kell kezelni, az Audi fából készült bringái azonban annyira szépek, hogy megérdemlik a megörökítést.

A ma délutánra igért prezentáción kiderül az igazság, hogy vajon ténylegesen ezeket a kerékpárokat fogják árusítani Amerikában, vagy az egész csak egy ügyes teaser. Az Audi duo eredetileg egy C3 100-as kombira épült hibrid koncepció elnevezése volt jó 20 évvel ezelőtt, így nem kizárt, hogy a kerékpárok csak a sajtó terelését szolgálják, vaskos tréfaként. A tegnap beharangozott duo kerékpárok jelmondata – Audi-inspirálta kerékpárok, melyek a luxus és teljesítmény világának legjobbját ötvözik. Ismerve az Audi alumínium és techno mániáját, nehéz elképzelni, hogy miért éppen a fát választották a váz alapanyagául, de erre is van magyarázat: a fa biztosítja a legjobb rezgéselnyelést az összes anyag közül.

A kerékpárokat a portlandi Renovo gyártja, akik valóban a fa elkötelezett hívei, montit, országútit és időfutamgépet is gyártanak belőle. A favázat fából, bambuszból és epoxiból készítik, így biztosítva a tökéletes merevséget, rezgéselnyelést és nem utolsósorban vízállóságot. Állításaik szerint a fa ugyanolyan élettartammal bír, mint a karbon, és messze meghaladja az acél és alu vázak fáradékonyságát.A három Audi modell anyagát úgy választják, hogy az illeszkedjen az Audi belterekhez. Az árazás és a specifikációk a prémium márkához illenek, lássuk mit lehet róluk tudni:

– duo City – caffe/szabadidős bringa, városi felfedező, és ingázóeszköz. A legjobban illik az alkalmankénti bringázókhoz – függőleges testtartás, komfort és a forgalom átláthatósága érdekében, defektnek ellenálló 32-es gumik, LED világítás, sárvédő, csomagtartó és Shimano Nexus 8-as váltó, mindez 6530 amerikai dollárért.

– duo Road: teljesítményorientált országúti kerékpár, amatőr versenyekre. keskeny gumi, minimális felszereltség és SRAM RED. 7460 dollárért

– duo Sport: fitness, hosszútávok megtételére alkalmas kerékpár. Alacsonyabb kormány, kisebb sárvédő, 28-as gumik, és Alfine 11-es agyváltó, 7350 dollárért.

A két fitness agyváltós kerékpárt a korábban bemutatott Gates karbonszíjak hajtják, így nem fenyeget a nadrág összekoszolásának veszélye.

Az esztétikai élménnyel nincs is gond, egyedi, luxust sugárzó kerékpárok, kinézetük megfelel az árcédulának. A tudások? Nos, aki egy autógyár bringáját veszi, annak ritkán jár a fejében a jó ár/érték arány, így számukra egy karbon Merida, Gepida vagy Stevens nem opció.